Sıcak Sıcak Börek

Tatil dedim ya,oğlanları doyuramıyorum ya...
Daha ne yapayım...
Tandır böreği yaptım.Kayseri'liler bilir.
Pek doyurucudur.
Önüne bir çorba...tamam...
Mutfaktan çıkamayınca bir tarif postu hazırlayayım...bari...
Fotoğraflı tarifi paylaşayım,sizde yapın...
Sıcak Sıcak Börek


TANDIR BÖREĞİ tarifi ile sizi baş başa bırakıyorum.
Tandır Böreği Tarifi


 Hamuru için:6 su bardağı un,
                    1 tatlı kaşığı tuz,
                     yeteri kadar su.
Hamuru yağlamak için:1 paket margarin,
                                   4 yemek kaşığı tahin
İçi için:300 gr. kıyma,
           2 adet soğan,
           yarım demet maydonoz,
           tuz,
           karabiber,
           kırmızı toz biber.
YAPILIŞI:
       Önce un,tuz ve su ile çok sert olmayan bir hamur yoğuruyoruz.
      Tabiri ile kulak memesi yumuşaklığında,bana göre kolay açılabilir yumuşaklıkta... 
Tandır Böreği Tarifi
       Hamur dinlenirken siz bir tavada margarini eritip.İçine tahini katıp bir taşım kaynatın.Çok kaynatmayın karıştırmayı da unutmayın tahin yanmasın.
       Sonra hamuru 3 parçaya bölün.(yada açabileceğiniz büyüklükte parçalara bölün)
Tandır Böreği Tarifi

Tandır Böreği Tarifi
                 Hamuru açabildiğiniz büyüklükte açın.
    Hazırladığınız yağlı-tahin ile hamuru yağlayın.Aşağıdaki resimler de gördüğünüz gibi katlayıp 3 tane beze hazırlayın.
Tandır Böreği Tarifi

Tandır Böreği Tarifi

Tandır Böreği Tarifi

Tandır Böreği Tarifi

Tandır Böreği Tarifi

Tandır Böreği Tarifi

Tandır Böreği Tarifi
       Bezeleri buz dolabına kaldırıp dinlendirmeliyiz ki yeniden açmak için margarin donsun.
      Biz de bu arada soğanları ince ince kıyıp sıvı yağda kavuruyoruz.Kavrulan soğanların içine kıymayı katıp onu da kavuruyoruz.Baharatları ve tuzu ekleyip en son kıydığımız maydonozları  ekleyerek börek içimizi hazırlıyoruz.
      Yeniden açılacak kıvama gelen bezelerimizi tepsimizi kaplayacak büyüklükte açıp tepsiye yerleştiriyoruz.
Tandır Böreği Tarifi


Tandır Böreği Tarifi
Kıymalı içimizi serip 2. katı da aynı şekilde hazırlayıp,3.katta 1 adet yumurta ile üzerini kaplayıp susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
Tandır Böreği Tarifi


Tandır Böreği Tarifi

 200 derece ısıtılmış fırın da kızarana kadar pişiriyoruz.


Tandır Böreği Tarifi


                                    Afiyet olsun.
Bu böreğin en iyi yanı bayatladıkça daha bir güzelleşmesi..:))
     de bu bizim ev için geçerli değil...

Tandır Böreği Tarifi
                Az daha tabaktaki fotoğrafını göremeyecektiniz...
                 Bizim ev de bayatlama fırsatı bulamadı... 
                Diyorum size bu oğlan çocukları doymuyor...















Etiketler: , , , , ,