16 Aralık 2011 Cuma

Elmalı Marmelatlı Kek

Çocuklarım abur cubur yemesinler diye mutfak masasının üzerinde hep bir kek bulunsun istiyorum.
En azından ev yapımı olduğunu düşünüyorum.
Yaklaşık 2 yıldır böyle...
Her pazartesi sabahı 4 yumurta buzdolabından çıkıp tezgahın üzerine yerleşiyor.
Çocuklar okuldan gelmeye evi kekin kokusu sarıyor.
En sevdikleri limonlu kek...
Bu pazartesi kekimiz elmalı marmelatlıydı...

Elmalı Turta

Malzemeler                                            
4 yumurta,
1.5 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
3.5 su bardağı un, 
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
Üzerine:
2-3 tane elma,
1 su bardağı kayısı yada erik marmelatı
Yapılışı:
 Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıp geri kalan malzemeler de katıldıktan sonra uygun bir kaba boşaltıyoruz.
Üzerine elmaları dilimleyip diziyoruz.160 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
Pişen keki çıkartıp üzerine kayısı yada erik marmelatını kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Yeniden sıcak fırına koyup 2-3 dakika daha fırınlıyoruz.
Hepsi bu kadar.

15 Aralık 2011 Perşembe

Eski Kotlar Ortada

Eski kotları yeniden ortaya çıkardım.


Geri Dönüşüm
 İçlerinden ikisi ile mutfak önlüğü dikeceğim.
Bu gün onları kesme,garnitürlerini hazırlama günü ilan ediyorum.
Hobi Dünyası
Kesmeye başladım bile bu krem olanı kendim için dikeceğim.
Krem rengi olduğu için dizleri ve cep kenarları çok lekelenmişti.O yüzden kullanılamaz halde arkası ile idare edeceğiz artık .Kaba taslak fena bişi olmayacak gibi.....

Mutfak Önlüğü Olma Yolunda
Bakalım Neler Olacak!

12 Aralık 2011 Pazartesi

Bunlar Hediye!!!!!!!

Kuzenim anne oldu! 
Zeynep'ciğim sağlık ve mutlulukla yaşasın inşaallah.
Odasına benden minik bir hatıra göndereceğim.
Ece Hanım'ın blogundan öğrendiğim tekniği ikinci kez
cici bir kız için kullanıyorum.


İlk çalışmam daha başarılı olmuştu sanki.
Bu kez hamur biraz zor kurudu.
 Dekopaj tutkalı çabuk dondu.
Hamurla dekopaj kağıdının arasında hava kabarcıkları oluştu.
Bunu hele hiç anlamadım.Çünkü her şey bitti.
Sprey vernik ile vernikledim . 
Ta ta ta tammm.....
Hava kabarcıları...
Anlayan varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim.
Bir daha ki sefere aynı hataları yapmamak için.
Herkese iyi bir hafta diliyorum.

6 Aralık 2011 Salı

Pasta MEDOVİK

İlk pastamı annemin pasta kitabından yapmıştım.
Tam 22 yıl önce Milföy Pasta ...
O zaman şimdiki milföy hamurları falan yoktu.
Kaldı ki tarifi aldığım pasta kitabı daha eski idi.
Milföyü kat kat anlamı ile kullanmış olmalı yazar....
Bloglar da gezerken bir pasta tarifine rastladım.
Aynı milföy pasta ama adı MEDOVİK.
Rus pastası ballı pasta da deniyormuş.
Hamur tarifi biraz farklıydı.
Rus Pastası

Ballı Pasta
Denedim.
Hamur harika oldu.Tam anlamıyla petibör bisküvi tadında...
Ama krema için aynı şeyi söyleyemem.Çiğ kremayı şekerle çırpınca yağlı ve yavan arasında bir tat elde ediyorsunuz. 
Krem şantinin ellerini öpersiniz.Ki ben krem şanti de sevmem.
4 bardak süt,
2 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı buğday nişastası,
1 yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 paket vanilya
(İsterseniz 3 çorba kaşığı kakao)
Hepsini karıştırıp orta ateşte karıştıra karıştıra koyulaşan 
güzel kremayı ılıyınca 50 gr. margarin ile iyice çırpıp soğutarak bu pasta da kullanmak yeni hedefim.
Deneyince size de dönerim.
Bütün pastalarım da kullandığım bu tarif ilk yaptığım pastanın kreması.22 yıldır aman tuttu tutmadı diyerek beni utandırıp bunaltmadı.
Bu pasta için iki blog daha buldum.
Onların yorumlarına da bir bakın derim.
EVCİLİK
PETUNYALARIM

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...