Poğaça ve Pazar Sabahı

Akşam geç saatte mutfak ruhum geldi.
Kalkıp hamuru yoğurdum,poğaçaları yapıp tepsiye yerleştirdim.Zeytinli ve peynirli yaptım.
Buzdolabına kaldırdım.
Sabah ilk iş onları dolaptan çıkarıp üzerine yumurtasını
sürüp fırına gönderdim.
Fırından gelen kokular bütün ev halkını mutfağa çağırdı.


Zeytinli Poğaça
''Pazar pazar bizi erkenden uyandırıyorsun'' diyen büyük oğlumun dahi gıkı çıkmadan kahvaltıya gelişini anlatamam...
Bu ilk tepsi gördüğünüz gibi biraz daha pişmeliydi.
Resimlemek için bile ev halkını tepsiden uzak tutamadım!
PAZAR GÜNÜ POĞAÇASI
Malzemeler:
1 su bardağı su,
1 su bardağı süt, 
1 su bardağı ayçiçek yağı,
1 paket yaşmaya,
1 tatlı kaşığı tuz, 
3 çorba kaşığı toz şeker,
Aldığı kadar un.
Yapılışı:Su ve sütü ılıtıp mayayı içinde eritiyoruz.
Tuz,şeker,yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Unu ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
Elimizi içinden rahatça çıkara bileceğimiz  hale gelecek kadar un katıyoruz.
Çok katı değil ama yapış yapışta değil.
10 dakika dinlendirip poğaçalarımızı yapıyoruz.
Tepsiye yerleştirip mayalanması için üzerini kapatıyoruz.
Ben sabaha kadar yavaş mayalanması için buzdolabına kaldırdım.
Hızlandırmak isterseniz daha ılık bir yerde bekletebilirsiniz.
Mayalandıktan sonra üzerine yumurta sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
2 tepsi poğaça oldu yada 25 adet
(Ben adet bilmeyi seviyorum.)
AFİYET OLSUN

Etiketler: , ,